Юрій Щиголь. Джерело: Держспецзв'язок

Уряд звільнив керівника Держспецзв’язку Щиголя та його заступника

Уряд звільнив очільника Держспецзв'язку Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору. Тимчасово виконувати обовʼязки голови відомства буде Дмитро Маковський.

Про кадрові зміни повідомив у Telegram представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. Причина звільнення не пояснюється.

Юрій Щиголь працював на цій посаді з 8 липня 2020 року. Тоді він замінив Валентина Петрова. Щиголь 2006 року закінчив Національний університет державної податкової служби України за спеціальністю правознавство, 2017-го — Університет імені Альфреда Нобеля за спеціальністю фінанси і кредит. Працював у Баришівській податковій інспекції Київської області. З 2008 по 2009 рік навчався в Національній академії Служби безпеки України, згодом проходив військову службу на оперативних і керівних посадах в Службі безпеки України.

Дмитро Маковський закінчив Національний університет державної податкової служби України та Національну академію державного управління при Президенті України. Раніше працював в управлінні податкової міліції в Києві, "Київрекламі", "Київпастрансі", в Головному управлінні зв’язку, інформатизації та захисту інформації Київської міської ради, державному комітеті України з питань науки, інновацій та інформатизації, державному агентстві з питань електронного урядування України та державним секретарем Міністерства цифрової трансформації України.

Нагадаємо, що рік тому президент України Володимир Зеленський підписав закон, у рамках якого Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації виконує функції уповноваженого органу із захисту критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.11.2023 13:19