Фото ілюстративне. Джерело: detector.media

В ефірі телемарафону показали мапу Росії з окупованим Кримом (фото)

У вівторок, 16 січня, в ефірі телемарафону в одному з відеосюжетів показали карту Російської Федерації. На ній розміщений також тимчасово окупований Крим.

Про це повідомив Telegram-канал "Лачен пише".

У сюжеті йшлося про масштабні комунальні проблеми Росії: затоплені окропом ліцеї, виток води на вулицях, серйозні аварії на теплотрасах. Через ці проблеми десятки тисяч росіян залишалися без опалення.

У матеріалі на карті Російської Федерації відзначили регіони, де фіксували такі проблеми. Однак на цій карті уважні глядачі несподівано помітили й тимчасово окупований Росією Крим.

Скріншот із відео телемарафону. Джерело: "Лачен пише"

Скріншот із відео телемарафону. Джерело: "Лачен пише"

У керівництві спільного національного телемарафону "Єдині новини" наразі не коментували цей випадок.

Як відомо, Росія окупувала Крим у березні 2014 року. Верховна Рада України оголосила 20 лютого 2014 року датою початку тимчасової окупації Криму та Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію Криму незаконною та засудили дії Росії. Водночас Росія називає окупацію "приєднанням Криму" та стверджує, що це, так би мовити, "відновлення історичної справедливості".

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну окупанти активно використовують півострів у своїх військових цілях. З його території запускають безпілотники та ракети, а незаконно побудований Кримський міст є каналом постачання озброєння.

Нагадаємо, що в листопаді Європарламент опублікував інфографіку про торгові угоди Євросоюзу з різними країнами. Україну виділили на ній зеленим кольором, за винятком Криму. Публікацію з неправильною картою України одразу ж видалили. Це зробили й на сайті Європарламенту, і в соціальних мережах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.01.2024 18:47