В Ірані стратили колишнього чиновника Міноборони

Днями в Ірані стратили екс-заступника тамтешнього міністра оборони Алізера Акбарі. Його заарештували у 2019 році за шпигунство на користь Великої Британії, яке він заперечував. Чоловіка засудили до смертної кари.

Про це пише TrueUA із посиланням на BBC.

Рішення Ірану засудили британці. 

"Я шокований стратою британо-іранського громадянина Аліреза Акбарі в Ірані. Це був бездушний і боягузливий акт, здійснений варварським режимом, який не поважає права людини власного народу", – написав у Twitter прем‘єр Великої Британії Ріші Сунак.

До слова, проти рішення Ірану були й США. Американський дипломат Ведант Пател заявляв, що страта Акбарі "була б безсовісною", а висунуті проти нього звинувачення – "політично мотивовані".

Нагадаємо, на початку тижня Іран опублікував відео Акбарі з вимушеними зізнаннями. Тоді ж Міністерство розвідки країни описало британсько-іранського громадянина як "одного з найважливіших агентів британської розвідки в Ірані".

Згодом BBC Persian транслювало аудіопослання Акбарі, у якому він заявив про катування та примус до публічного зізнання в злочинах, яких він не скоював.

Світ, 14.01.2023 13:10