Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

В Іспанії запевнили, що Україна вже отримала додаткові ракети до Patriot від західних союзників

Україна вже отримала ракети до систем протиповітряної оборони Patriot. Їх відправила Іспанія, а також інші західні союзники для підтримки балансу на полі бою.

Про це заявила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес. Її цитує іспанське видання El Mundo. Про це вона розповіла під час свого візиту до казарм Санхеніс і Головного військового госпіталю "Орад-і-Гахіас" в Сарагосі, де проходять підготовку українські бійці.

"Ці ракети призначені для протиповітряної оборони. Має бути дуже чітко зрозуміло, що вони призначені для України, щоби захистити себе від нападів, яких вона зазнає від Росії", — пояснила представниця іспанського уряду.

За її словами, всі повинні чітко усвідомлювати, що Україна — це країна, яка зазнала вторгнення з боку Путіна, який чинить великі масові вбивства та не має наміру встановлювати жодних обмежень.

Як відомо, на початку весни цього року Росія посилила масштабні обстріли України. Це призвело до виснаження систем української протиповітряної оборони та нестачі ракет для них.

Однак під час останнього засіданні у форматі "Рамштайн" низка країн повідомили що передадуть Україні ракети до протиповітряної оборони, серед них була й Іспанія.

Нагадаємо, що німецька компанія Henso LDT оголосила про надання Україні ще шістьох радіолокаційних станцій TRML-4D для посилення протиповітряної оборони. Ця компанія спеціалізується на виробництві сенсорів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2024 17:46