Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

В ISW повідомили про уповільнення російського наступу біля Авдіївки

Російські війська 30 квітня не зробили жодних підтверджених наступів у районі Авдіївки вперше за кілька днів, а українські джерела повідомили, що окупаційні війська провели на напрямі Бахмут — Часів Яр дещо більше атак, ніж у районі Авдіївки. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

У ранкових та вечірніх зведеннях українського Генерального штабу від 30 квітня йшлося про те, що протягом дня українські сили відбили загалом 47 російських атак на Авдіївському напрямку та 57 російських атак на Бахмутському напрямку, зокрема значно більшу кількість атак у напрямку Часового Яру, що недавно повідомили українські джерела. Аналітики наголошують, що одноденних звітів недостатньо, щоб встановити закономірність, але вони можуть свідчити про те, що російські війська дещо уповільнюють темпи атак навколо Авдіївки, одночасно відновлюючи наступальні дії у районі Часового Яру, як нещодавно прогнозував ISW.

Ситуація поблизу Авдіївки від ISW станом на 30 квітня

Мапа: ISW

Приблизно з 20 квітня російські війська зосередили зусилля на нарощуванні тактичного успіху в районі Очеретиного (на північний захід від Авдіївки) і Новокалинове (на північ від Авдіївки), але станом на 30 квітня темпи підтвердженого наступу сповільнилися. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися вперед шириною 2,7 кілометра і глибиною 1,52 кілометра на північ від Новокалинового; у південній Кераміці (на північ від Авдіївки); і ділянці шириною до 1,75 кілометра і глибиною до 1,15 кілометра на північний захід від Очеретиного у напрямку Новоолександрівки.

Нагадаємо, раніше в ISW повідомляли, що російські війська прагнуть розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на Сході України перед початком свого літнього наступу. Саме для цього, ймовірно, вони намагаються використати загрозу наступу на Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2024 06:22