Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

В ISW пояснили, як Україна протидіятиме майбутньому наступу Росії

Україна планує протистояти майбутнім російським наступальним операціям, продовжуючи завдавати ударів по ворожих військових об'єктах на території Росії. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявив у своєму інтерв'ю газеті Washington Post, що ГУР планує завдати удару по російській оборонно-промисловій базі (ОПК) і критично важливих військових об'єктах, таким як аеродроми та пункти управління військами, у відповідь на прогнозований наступ Росії влітку 2024. Буданов наголосив, що ці удари мають показати, що президент Росії Володимир Путін не може "захистити [російське] населення від війни". 

ISW продовжує вважати, що українські удари по об'єктах на території Росії є відповідним компонентом української кампанії з деградації галузей, які підтримують російські військові зусилля та військовий потенціал, розгорнутий у російському тилу. Нещодавні українські удари, націлені на російську військову інфраструктуру всередині Росії, що загрожують нафтоперероблюванню та експорту російської нафти, а також зростання тиску на російську систему протиповітряної оборони продемонстрували, що Україна може досягти деяких асиметричних ударів за допомогою ударів з використанням обмеженої кількості зброї, в основному вітчизняного виробництва.

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що великий наступ Росії може стати серйозною проблемою для українських сил, якщо США найближчим часом не розблокують військову допомогу Україні. Окупанти ж планують значно активізуватися на початку літа.

За даними Financial Times, Російська Федерація готується до нового масштабного наступу влітку на Сході та Півдні України. Під загрозою перебувають Донецька, Херсонська, Луганська та Запорізька області. Також аналітики не виключають штурми у напрямку Харкова та спроби захопити Київ.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Харків залишається "бажаною ціллю" для росіян. Проте місто надійно захищене від сухопутного вторгнення російських військ.

Своєю чергою екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж заявив, що російська армія перейшла від спроб широкомасштабного наступу в шести операційних районах до наступальних операцій на трьох напрямках. Там вони зосередили ударні сили та нові резерви.

Також головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня. Україна посилює свої бригади в цьому районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 05:52