Джорджа Мелоні та Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

В очікуванні історичного рішення: Зеленський напередодні саміту Євроради провів розмову з прем’єркою Італії

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні. Перед важливим засіданням Європейської ради 14-15 грудня в Брюсселі сторони скоординували позиції.

Про це повідомив Офіс президента України.

"Співрозмовники також обговорили прогрес України у виконанні рекомендацій Європейської комісії, необхідних для започаткування переговорів щодо вступу нашої країни в Євросоюз", — йдеться в повідомленні.

Володимир Зеленський висловив сподівання на те, що зусилля України на шляху до започаткування переговорів справедливо оцінять учасники саміту, тож лідери Євросоюзу ухвалять відповідне історичне рішення.

"Україна виконала свою частину зобов’язань. Ми вкотре довели, що здатні, попри безпрецедентні виклики, досягати приголомшливих результатів на нашому шляху до ЄС. Вірю в те, що єдність превалюватиме на завтрашньому засіданні Європейської ради, і Європейський Союз укотре підтвердить свою силу та лідерство", — заявив український лідер.

Зеленський і Мелоні обмінялися думками щодо імплементації пунктів «Формули миру», а також стосовно підготовки Глобального саміту миру.

Нагадаємо, 11 грудня міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що італійська влада виступає за те, щоби саміт Євросоюзу, який відбудеться 14-15 грудня, дав "зелене світло" на початок переговорів про приєднання України до блоку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.12.2023 22:50