Фото: Pixabay

В Одесі через ворожу атаку перебої з електропостачанням: що відомо

У п'ятницю, 22 березня, ворог завдав масштабного ракетного удару по Україні. Відомо про атаки на енергетичні об'єкти по всій країні, зокрема й на енергооб'єкти Одещини.

Внаслідок нічної масштабної атаки ворога пошкоджень зазнали енергооб'єкти Одещини, повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

За розпорядженням НЕК "Укренерго", в Одесі частково відбуваються стабілізаційні відключення.

"Наразі знеструмлено 53 тисячі абонентів електропостачання. Зберігаємо спокій. Фахівці проводять відновлювальні роботи", — додає Олег Кіпер.

Нічний масований обстріл 22 березня: усі подробиці

Про небезпеку нової ракетної атаки Повітряні сили попередили після третьої години ночі. Тоді стало відомо про пуски крилатих ракет з літаків Ту-95МС з району Каспійського моря. Перший удар — після 04:30 — прийшовся по Харкову. Станом на зараз місто майже повністю без електрики, адже окупанти здійснили понад 15 ударів по обʼєктах енергетики. Влада повідомила, що вранці на маршрути не вийде електротранспорт — перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту. Крім того, у місті проблеми з водопостачанням та опаленням.

Після цього окупанти завдали 12 ударів по ЗапоріжжюПопередньо, сім будинків зруйновано, 35 — пошкоджено, є поранені.

У Вінницькій області та Кривому Розі, що на Дніпропетровщині, було влучання по об'єктах інфраструктури дронами та ракетами. У Кривому Розі введено графіки аварійних відключень електроенергії — лікарні та інші об'єкти інфраструктури, де це можливо, переходять на генератори.

У Кропивницькому вночі також лунали вибухи, вранці у місті немає електрики у низці мікрорайонів. Також у деяких населених пунктах Кіровоградської області електропостачання вимкнулося аварійно.

Частина Сумщини теж знеструмлена. Внаслідок російської атаки на об'єкти енергосистеми графіки відключень діють у населених пунктах Сумського, Конотопського та Шосткинського районів області.

В Івано-Франківській області ворог пошкодив об’єкт критичної інфраструктури. Постраждала одна людина.

На Полтавщині уламками пошкоджено покрівлі трьох приватних будинків у Миргородському районі. Мобільні вогневі групи відпрацювали по повітряних цілях у Кременчуцькому районі. В області застосовані превентивні вимкнення підстанцій та введений графік аварійних відключень на всі 10 черг.

Один з ворожих дронів влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині Львівської області. Також зафіксований приліт у Хмельницькому. В місті є пошкодження обʼєктів інфраструктури та пошкодження житлових будинків. Є загиблі та постраждалі серед цивільних.

Через масований обстріл Запорізька АЕС опинилася межі блекауту — о 05:10 відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ "Дніпровська", яка з'єднує тимчасово окуповану електростанцію з об’єднаною енергосистемою України. 

Також зафіксовано влучання по ДніпроГЕС. В Укргідроенерго наголошували, що загрози прориву немає, ситуація на плотині станції контрольована. 

Крім цього, через ракетну атаку затримуються деякі потяги.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на нічний обстріл України. Він зазначив, що цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. 

За даними Повітряних сил, усього цієї ночі ворог застосував 151 засіб повітряного нападу — знищено 92 цілі: 55 "шахедів" і 37 ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 10:04