Валерій Залужний. Джерело: Facebook-сторінка головнокомандувача ЗСУ

В Офісі президента відреагували на скандал із "прослушкою" в Залужного

ЗМІ "помилково" написали, що пристрій виявили в кабінеті головнокомандувача. Це приміщення використовував у тому числі й приватний інвестор.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Сергій Лещенко.

"Йдеться про застарілий пристрій, який використовували українські служби ще за часів Януковича. Технічний засіб не мав обладнання для передачі сигналу або накопичення інформації. Його виявили в приміщенні, розташованому в одній з публічних будівель, де мав намір розміститися головнокомандувач разом зі своїми колегами та підлеглими", — пояснив він.

Радник голови Офісу президента додав, що це приміщення тривалий час було державною власністю, але потім потрапило до рук приватного інвестора, який оперував ним на власний розсуд.

Він також повідомив, що Залужний перебував у цьому кабінеті понад рік тому. Там же сидів його підлеглий. Потім вони змінили місце розташування, а зараз вирішили повернутися.

"Походження цього пристрою вивчають правоохоронці", — підсумував Сергій Лещенко.

Нагадаємо, що вчора Генеральний штаб Збройних сил України опублікував заяву про виявлення "прослушки" в кабінеті головнокомандувача ЗСУ. А Валерій Залужний вперше прокоментував цю новину. У коментарі журналістам він, зокрема, підтвердив, що "прослушку" знайшли в приміщенні, куди він мав переїхати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 11:20