Фото з сайту "ПриватБанку"

У "ПриватБанку" та "Ощадбанку" зробили важливу заяву щодо роботи терміналів та банкоматів на тлі збою у "Київстарі"

Частина банкоматів та POS-терміналів "ПриватБанк" та "Ощадбанку" може не працювати через масштабний збій в роботі мережі оператора "Київстар". Це пов'язано з тим, що ці пристрої працюють на мобільних картках.

Про це повідомляє hromadske.

Як пояснив речник "ПриватБанку" Олег Серга, деяка частина усіх банків, банкоматів та POS-терміналів працює на мобільних картках.

"Тобто у POS-терміналі стоїть мобільна картка. Для тих терміналів, які працюють на мобільних картках "Київстару", звісно, ця проблема впливає на їх роботу", — зазначив він.

Серга додав, що деякі банкомати також використовують мобільний звʼязок, але в банкоматній мережі "ПриватБанк" максимальний відсоток АТМ, які використовують послуги "Київстар", складає до 5%. Це означає, що на роботу банкоматної мережі це майже не вплинуло. 

"Ми вважаємо, що максимальний ризик до 5% у нас. Це не є масовим. На частину мереж це може вплинути, але не на всю", — наголосив речник.

За відсутності мобільного зв’язку, Серга порадив клієнтам зателефонувати до підтримки за допомогою Приват24, а також написати в чат-онлайн — для цього, як він стверджує, достатньо мати лише доступу до інтернету. 

Станом на 14:05 прес-служба "Ощадбанку" також підтвердила, що масштабний збій сервісів компанії "Київстар" призвів до непрацездатності незначної частини банкоматів, POS-терміналів та інформативно-платіжних терміналів мережі банку.

"Повне відновлення їх роботи відбудеться після ліквідації збою сервісів компанії Київстар", — розповіла hromadske прес-служба банку.

Нагадаємо, у вівторок, 12 грудня, оператор Vodafone також повідомив про технічні проблеми. За інформацією власників сім-карт компанії, під час роботи з додатком з'являється повідомлення: "Технічні роботи. Зараз проводяться технічні роботи, тому додаток тимчасово недоступний. Перепрошуємо через незручності". У компанії запевнили, що намагаються у найшвидші терміни розв'язати проблему і відновити штатну роботу процесингу з приймання платежів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 12.12.2023 14:34