Фото ілюстративне. Джерело: today.ua

В Україні сьогодні знову введуть графіки обмеження світла: хто і коли буде без електрики

Станом на сьогодні по всій країні зберігається значний дефіцит електроенергії в енергетичній системі. У четвер, 9 травня, знову буде застосоване обмеження споживання для промисловості, але також не виключені відключення побутових споживачів.

Про це повідомляє прес-служба компанії. Причина дефіциту електроенергії — масштабні пошкодження українських електростанцій через російські повітряні атаки.

"В енергосистемі протягом майже всієї доби, за винятком денних годин, наявний значний дефіцит електроенергії. Вдень обсяг дефіциту електроенергії зменшується завдяки активній роботі електростанцій на  відновлювальних джерелах енергії. В інші години нестача електроенергії є значною", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для уникнення відключень електроенергії у побутових споживачів компанія застосовує всі можливі заходи подолання дефіциту. Залучено імпорт та аварійну допомогу з країн Європи, а також запроваджено обмеження споживання промислових споживачів.

Так, сьогодні ввечері, з 18:00 до 00:00, будуть запроваджені графіки обмеження потужності електропостачання для промислових споживачів. Проте, якщо споживання продовжить зростати, можливе застосування аварійних відключень для побутових споживачів. У компанії закликали громадян споживати електроенергію ощадливо, а особливо у період з 18:00 до 00:00.

Нагадаємо, 8 травня речник Повітряних сил Ілля Євлаш заявив, що Росія намагається будь-яким способом знищити українську енергосистему. Тому ворог може продовжувати здійснювати комбіновані атаки по нашій країні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.05.2024 14:01