Фото: Генштаб ЗСУ

В Україні загострилася ситуація на трьох напрямках фронту, — ЗСУ

За останній тиждень ситуація на фронті загострилася. Зокрема, запеклі бої тривають у районі Бахмута, Авдіївки та Новопавлівки.

Про це повідомив речник оперативного командування "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

"Ситуація наступна — "найгарячіші" напрямки — Бахмутський, Авдіївський, Новопавлівський. Обстановка за останній тиждень відносно загострилась. Тривають важкі бої, але ситуація контрольована ЗСУ", — розповів він.

Речник наголосив, що наразі війська країни-агресорки намагаються перехопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту. Ворог зосередив свої зусилля саме на цих трьох відтинках та створив там певну перевагу у силах та засобах.

"Ворог також атакує по всій лінії фронту, а на деяких напрямках має тактичні успіхи. Але останнім часом відбувається динамічна зміна обстановки", — додав Волошин.

Крім того, за словами посадовця, рашисти і далі штурмують позиції ЗСУ різними видами зброї. Зокрема, артилерією, танками, безпілотниками та авіабомбами.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що війська країни-агресорки тиснуть та проводять наземні атаки на позиції Збройних сил України на північному заході від Авдіївки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2024 12:59