Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

В Україні запрацював єдиний портал офіційних міжнародних автобусних маршрутів

Уже шість компаній приєдналися до єдиного порталу офіційних автобусних маршрутів. Серед них як пасажирські перевізники, так і агрегатори квитків на автобуси.

Про це повідомило Міністерство відновлення України. У відомстві зазначили, що зараз тривають технічні роботи щодо інтеграції ще 15 перевізників до порталу.

За інформацією Мінвідновлення, це безоплатна можливість стати партнером єдиного державного ресурсу з легальними маршрутами. До того ж це місце, де після тестування та повноцінного запуску, пасажир зможе перевірити:

  • маршрут,
  • розклад руху,
  • придбати квитки безпосередньо на сайті перевізника.

Щоби пасажири змогли легко знаходити квитки на офіційні маршрути, перевізники можуть інтегруватися до порталу.

Для цього перевізнику треба лише написати офіційний лист на електронну адресу contact@dsbt.gov.ua. Там потрібно вказати маршрути та один ресурс, де відбувається продаж квитків.

Як відомо, від серпня минулого року послугу "єЧерга" масштабовано на автобуси. На теперішній момент у режимі тестування вона працює на ключових пунктах пропуску.

Нагадаємо, що з 24 квітня, кожен автобус на пунктах пропуску з Молдовою зможе обрати час для перетину кордону. Така опція працює вже понад місць на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" з Польщею.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.05.2024 20:21