Фото: Олег Некало

"Вагнерівці" тренуватимуть білоруських військових біля польсько-литовського кордону, — британська розвідка

У міністерстві оборони Білорусі оголосили, що одна із військових бригад проведе навчання поблизу польсько-литовського кордону. Тренуватимуть білоруських воїнів інструктори із ПВК "Вагнера".

Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії у Twitter.

Відомо, що участь в навчаннях візьме 6-а окрема гвардійська механізована бригада. Тренування відбудуться в районі Гродно на північному заході Білорусі. При цьому у Білорусі зазначають, що інструктори будуть враховувати досвід війни в Україні.

"Існує реальна можливість того, що до білоруських військ приєднається невелика кількість радників групи "Вагнера" як інструкторів", — кажуть у британській розвідці.

британська розвідка

Інфографіка: Міноборони Великої Британії

Водночас британські аналітики вважають, що спеціальні навчання, найімовірніше, є частиною звичайного навчального циклу білоруських військових. Адже гарнізон 6-тої ОГМБ базується в Гродно і немає підстав вважати, що зараз він розгорнутий з допоміжними засобами, які потрібні для приведення його в боєздатність.

Проте, вважають у Міноборони Великої Британії, майже напевно Росія має намір позиціонувати білоруські сили як виступаючі проти НАТО.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни вважають, що група "Вагнера" продовжує зберігати присутність на об'єктах у Білорусі, і статус її відходу до Росії, за чутками, залишається незрозумілим. На супутникових знімках, зроблених 9 серпня, видно значну кількість машин у таборі найманців у білоруському селі Цель, і може навіть вказувати на те, що в період з 1 по 9 серпня на базу прибуло більше машин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 11.08.2023 09:27