Гауляйтер Запорізької області Євген Балицький. Джерело: росЗМІ

ВАКС конфіскував активи гауляйтера Запорізької області Балицького

У вівторок, 23 квітня, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) схвалив стягнення в дохід держави активів колишнього народного депутата, зрадника та гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького. Так само "позбулися" активів і його найближчі родичі.

Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.

Таким чином ВАКС частково задовольнив позовну заяву Мін'юсту про застосування конфіскації активів до Євгена Балицького, а також до його батька Віталія Балицького та сина Олександра Балицького.

Рішенням суду в дохід держави стягнуто:

  • нерухоме майно (квартири, житловий будинок, земельні ділянки в місті Мелітополь);
  • рухоме майно (чотири легкові авто);
  • саморобне туристичне судно;
  • корпоративні права на дев’ять підприємств, а саме: ТОВ "Мелітопольський автогідроагрегат", ПП "Рекламна агенція "Бріз", ТОВ "Бастіон М-70", ТОВ "Лігіон", ТОВ "Телерадіокомпанія "МТВ-Плюс", ТОВ "Аквабіом", ТОВ "Мелітопольський завод підшипників ковзання", ПрАТ "Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Салют", ТОВ "Авіаційна група";
  • грошові кошти, розміщені на банківських рахунках;
  • чотири повітряних судна типу / моделі: Cessna172RG;
  • одне повітряне судно типу / моделі: Model 76, Duchess.

Колишнього народного депутата після повномасштабного вторгнення Росії на територію України окупанти призначили так званим "губернатором Запорізької області". Гауляйтер Балицький активно співпрацює з Росією, зокрема, займався організацією фейкового псевдореферендуму про "приєднання" Запорізької області до Росії, а зараз він курує виселення проукраїнських мешканців Запоріжжя з власних осель, незаконний продаж їх нерухомого майна, а також поширює в ЗМІ проросійську пропаганду.

Батько зрадника надає потужності належних йому та захоплених ним підприємств російським окупантам для виготовлення та ремонту їх озброєння.

А його син Олександр вступив у проросійське воєнізоване угруповання та бере активну участь на боці Росії проти Сил оборони України.

Сімейство зрадників Балицьких

Сімейство зрадників Балицьких. Джерело: Facebook-сторінка Міністерства юстиції України

У Мін’юсті зазначили, що апеляційну скаргу на рішення Вищого антикорупційного суду можна подати до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом п’яти днів з дня проголошення рішення суду.

Нагадаємо, в червні минулого року Служба безпеки України повідомляла про засудження очільника окупаційної адміністрації тимчасово окупованої Запорізької області Євгена Балицького. Йому заочно присудили 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.04.2024 23:58