Фото: Defense Express

Вибухають у повітрі: в Офісі генпрокурора розповіли про несправність ракет КНДР, які використовує Росія

Ефективність ракет, які Північна Корея передала Російській Федерації, дуже низька. Близько половини таких ракет не дісталися до цілі під час обстрілі української території.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора України, пише Reuters.

"Близько половини північнокорейських ракет втратили запрограмовані траєкторії та вибухнули в повітрі. У таких випадках уламки не були відновлені", — йдеться у заяві Офісу генпрокурора.

У Reuters зазначили, що на північнокорейські ракети припадає лише мала частина ударів Росії під час її війни з Україною, але їхнє можливе застосування викликало тривогу від Сеула до Вашингтона, оскільки може означати кінець майже двадцятирічного консенсусу серед постійних членів Ради Безпеки ООН з питань запобігання розширенню Пхеньяном своїх ядерних програм.

Нагадаємо, за даними CNN, в одній із північнокорейських балістичних ракет, яку окупанти випустили по Україні у січні, виявили сотні компонентів із європейських та американських компаній. Такі висновки зробили фахівці британської організації Conflict Armament Research.

Також в Організації Об'єднаних Націй підтвердили, що у січні 2024-го Росія завдала удару по Харкову ракетою, яка виготовлена у Північній Кореї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2024 16:29