Фото з соцмереж

Вибухи у Сумах: влада повідомила, куди влучив ворожий "Шахед"

У ніч на 20 липня російські загарбники атакували Суми ударними дронами. Усього ворог випустив по місту три "шахеди" — один був збитий, другий — підбитий Силами ППО, а третій — влучив у будівлю позашкільного оздоровчого закладу.

Про це повідомила Сумська обласна військова адміністрація. Там вказують, що атака була здійснена близько 01:30.

"Третій влучив у будівлю позашкільного оздоровчого закладу. Внаслідок влучання пошкоджено приміщення закладу з послідуючим загоранням", — повідомила місцева влада.

Бригада швидкої медичної допомоги надала допомогу медичній сестрі закладу. На місці події вже ліквідували пожежу.

Нічний обстріл України 20 липня

Окрім Сум, рашисти атакували вночі у четвер Одесу та Миколаїв. Для цього вони використали ракети різного базування. Також долучався до атаки й підводний човен, який ніс чергування в Чорному морі, і стратегічна авіація з випуском ракет типу Х-22.

У Миколаєві внаслідок обстрілу було серйозно пошкоджено триповерховий будинок — там утворилася величезна вирва й виникла серйозна пожежа. Щонайменше п'ять житлових багатоповерхових будинків, які розміщені поряд, також зазнали пошкоджень (вікна, двері, балкони, стеля).

На другій адресі, за інформацією місцевої влади, зафіксовано пошкодження близько 15 гаражів. Постраждали 18 осіб, до лікарень госпіталізовано дев'ятьох, двох людей (чоловіка та жінку) дістали з-під завалів. Влада готується до відселення людей з пошкоджених будинків.

В середмісті Одеси — зруйновано адміністративну будівлю. Також у місті вибуховою хвилею пошкоджено дуже багато будинків навколо і різних будівель навколо. Є інформація вже щонайменше про чотирьох постраждалих, яким надано медичну допомогу. Також були влучання в Одеській області по об’єктах логістики.

Нагадаємо, що рашисти масовано обстрілюють Одещину й Миколаївщину третій день поспіль. Так, 18 липня рашисти атакували Одесу шістьма ракетами "Калібр" з Чорного моря. Уламки збитих ракет та вибухова хвиля пошкодили обʼєкти портової інфраструктури й кілька приватних будинків. Одна людина отримала поранення. А у Миколаєві 18 липня внаслідок обстрілу на одному з об'єктів сталася серйозна пожежа.

19 липня внаслідок обстрілу Одеси й області було багато травмованих, постраждали багатоквартирні будинки, портова та критична інфраструктура. Майже три тисячі людей в області залишилися без світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 08:39