Фото: Pixabay

Від +24°С до мокрого снігу: "Укргідрометцентр" розповів про температурні гойдалки цього тижня

Протягом тижня в Україну надходитимуть атмосферні фронти з південного заходу. Подекуди можливі заморозки. 

Як повідомляє "Укргідрометцентр", цього тижня в країні очікується чергування дощової та сонячної погоди. 

У середу, 24 квітня, у більшості областей Правобережжя прогнозують дощі. Місцями очікуються пориви вітру 15-20 м/с, температура повітря вночі становитиме від +8°С до +13°С. Вдень стовпчики термометрів покажуть від +17°С до +24°С. На Заході країни та в північних областях вночі прогнозують від +4°С до +9°С, а вдень від +10°С до +15°С. На високогір'ї Карпат очікується мокрий сніг, а вночі температура знизиться до позначки -5°С, а вдень від 0°С до +5°С

У четвер, 25 квітня, на Правобережжі країни знову дощитиме, а місцями можливі пориви вітру 15-20 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від +8°С до +13°С, а вдень повітря прогріється до позначки +24°С. У високогір'ї Карпат можливі нічні заморозки та мокрий сніг.

У п'ятницю, 26 квітня, у більшій частині країни опадів не очікується. Вночі у північних і східних областях можливий невеликий дощ, а вдень незначні опади прогнозують на Заході країни. Температура повітря в західних областях вночі буде від +1°С до +6°С, а також можливі заморозки. Вдень стовпчики термометрів поповзуть вгору й зупиняться на позначці +15°С. У східних та південно-східних областях країни вночі прогнозують від +8°С до +13°С , а вдень від +15°С до +21°С. На решті територій України очікується вночі від +4°С до +10°С, а вдень повітря прогріється від +12°С до +18°С.

Нагадаємо, що 21 квітня у столиці України було зафіксовано рекордну кількість опадів. За даними метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, того дня було зафіксовано 25,8 міліметра опадів, що на 10,6 міліметра більше, ніж у попередній рекорд 1938 року для цього дня, коли випало 15,2 міліметра опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Суспільство, 23.04.2024 11:10