"Відкобзонили" понад 300 рашистів: Генштаб розповів про потужні удари ЗСУ на Херсонщині й Запоріжжі

31 ГРУДНЯ 2022 07:14

Російські загарбники продовжують гинути на українській землі. Наші захисники знову розгромили позиції ворога на Херсонщині й Запоріжжі.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил, пише TrueUA.

Удари по окупантах

Так, за даними Генштабу, підтверджено вогневе ураження окупантів 29 грудня в районі населеного пункту Федорівка Каховського району Херсонської області. Тоді було ліквідовано близько 200 загарбників, інформація щодо поранених уточнюється. Окрім того, поблизу Пологів та Великої Білозерки Запорізької області втрати ворога склали 115 військовослужбовців пораненими, знищено п'ять одиниць військової техніки різного типу, зенітний ракетний комплекс та склад боєприпасів.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження противника, а також три — по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Збито ворожий розвідувальний БпЛА типу "Орлан-10".

"Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили пункт управління, сім районів зосередження живої сили та військової техніки ворога, п'ять складів боєприпасів, а також дві радіолокаційні станції загарбників", — повідомили у Генштабі.

Просування ЗСУ на Донбасі

Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що українські війська тримають позиції на Донбасі, на певних ділянках фронту є просування. Водночас в районі Бахмута, Соледара, Кремінної тривають жорстокі бої.

У вечірньому зведенні за 30 грудня Генштаб повідомляв, що російські окупанти наступають на Лиманському та Бахмутському напрямку. Також намагаються покращити положення на Куп’янському та Авдіївському напрямках.

Нагадаємо, вночі 30 грудня окупанти випустили по Україні дрони. Нашим Повітряним силам вдалося збити усі 16 ворожих цілей.

Війна, 31.12.2022 07:14