Відому з фільму бухту Майя-Бей у Таїланді відкрили для туристів

05 СІЧНЯ 2022 13:02

Таїланд знову відкрив Майя-Бей, пляж з білим піском, який став відомим завдяки фільму 2000 року "Пляж" з Леонардо Ді Капріо в головній ролі, більше ніж через три роки після його закриття, щоб дозволити екосистемі відновитися від впливу тисяч відвідувачів.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Reuters.

Пляж, оточений скелями висотою 100 метрів, розташований на острові Пхі-Пхі-Лех в Андаманському морі, і до нього можна дістатися лише на човнах з найближчих місць.

У 2018 році влада закрила для громадськості всю затоку Майя, заявивши, що коралові рифи та пляжні зони постраждали від постійної туристичної діяльності. Але з початку цього року деяким відвідувачам дозволили повернутися.

"Акули повернулися, коралові рифи відростають, і вода знову прозора, — повідомив Reuters Ютхасак Супасорн, губернатор Управління туризму Таїланду. - Ці речі показують, що природа зцілиться, якщо ми дамо їй час, і ми повинні працювати, щоб так і залишилося".

Щоб забезпечити охорону пляжу, влада заявила, що одночасно буде дозволено відвідувати його лише до 375 відвідувачів, а наразі купання буде заборонено. За їх словами, човнам буде дозволено причалюватися лише у визначеному місці в задній частині затоки, щоб уникнути пошкодження коралових рифів.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Apple стала першою компанією, вартість якої перетнула $3 трлн

Світ, 05.01.2022 13:02