Фото ілюстративне. Джерело: НАТО

Відправлення військ НАТО в Україну: Естонія закликала Захід дослухатись до Макрона

Естонія та країни Заходу повинні бути готові до обговорення ідеї, озвученої лідером Франції Еммануелем Макроном, щодо можливого відправлення військ НАТО в Україну.

Таку заяву під час обговорення в Гудзонівському інституті 9 травня зробила заступниця міністра закордонних справ Естонії Кюлліке Сілласте-Еллінг, пише "Голос Америки".

"Ми повинні бути відкритими до ідей. Замість того, щоб весь час повідомляти про те, що ми не збираємося робити для допомоги Україні, ми повинні повідомляти те, що, вважаємо, ми повинні", — сказала вона.

Про заяву Макрона Сілласте-Еллінг додала, що наразі не ведеться жодної активної діяльності у цьому напрямку чи її планування. 

"Але для нас у будь-якому випадку усі варіанти "на столі", ми відкриті для розгляду різних варіантів", — підкреслила Сілласте-Еллінг.

Можливо, за словами представниці Естонії, йтиметься не про "безпосередній бій з росіянами", але про навчання або певні спеціальні завдання.

Нагадаємо, 27 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України, що Північноатлантичний альянс може відправити війська для допомоги Україні. Однак наразі відсутня єдина думка стосовно цього питання.

Також на думку президента Франції Еммануеля Макрона, російський диктатор Володимир Путін не зупиниться на окупації Донбасу і Криму. Кремль ще до цього часу не визначився зі своїми військовими цілями.

Раніше Макрон висловив занепокоєння щодо можливих ризиків, які накриють Європу в найближчі роки. За його словами, існує серйозна загроза ослаблення континенту, якщо Російська Федерація здобуде перемогу в Україні.

Вже на початку травня Макрон заявив, що не відмовляється від своїх слів про можливе відправлення військ в Україну. Головною стратегічною метою французького лідера є недопущення перемоги Росії у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 22:54