Фото: ДПСУ

Відправляла жінок у трудове рабство до Румунії: на Одещині українка організувала канал торгівлі людьми

В Одеській області 56-річна місцева мешканка організувала міжнародний канал торгівлі людьми та відправляла українок до трудового рабства у Румунії.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Як з'ясувалося, жінка шляхом обману підшукувала жінок з уразливим станом та з низьким соціальним рівнем життя для роботи за кордоном, а насправді ж українки потрапляли до трудового рабства.

Зазначається, що як тільки українки прибували до Румунії зловмисниця обмежувала їх в пересуванні та схиляла до співпраці. Також жінка змушувала своїх жертв звертатися до державних органів для оформлення соціальних допомог у статусі біженців. Після здійснення таких дій українкам нараховувалися відповідні виплати. Використовуючи положення жертв, зловмисниця відбирала у жінок документи та кошти.

В ході розслідування правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання фігурантки справи. У домоволодіннях зловмисниці виявили низку румунських документів для соціальних виплат потерпілим, мобільні телефони, сім-карти різних операторів, банківські картки Румунії та грошові кошти.

"Наразі фігурантку злочинної схеми затримано та повідомлено їй про підозру за ст. 149 "Торгівля людьми" Кримінального кодексу України", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, українські прикордонники знайшли в річці Тиса тіла двох чоловіків. Вони загинули, намагаючись переплисти її. Ймовірно, це ухилянти, які таким небезпечним чином намагалися покинути територію України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.04.2024 16:23