Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Військовий назвав головну проблему оборони Часового Яру, і це не зброя

Найболючішим питанням практично у всіх бригадах, які зараз обороняють Часів Яр на Донеччині, є кадри, вправних бійців катастрофічно бракує. Розташування міста зручне, воно на висоті, однак тих, хто має його захищати, не вистачає.

Про це заявив політолог, доброволець підрозділу "Грім" військовослужбовець 41 ОМбр Кирило Сазонов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він зазначив, що навколо Часового Яру ситуація дуже складна. Окупанти чергують штурми з постійними обстрілами. У відповідь добре працює й українська артилерія.

"Завдяки нашим артилеристам ворог не може пересуватися великою кількістю, вони вимушені застосовувати невеличкі групи, буває, що навіть по одній-двох особах переміщуються. Вони підходять близько, бої відбуваються на околицях Часового Яру", — зазначив він.

За його словами, зручно боронити, якщо місто розташоване на висоті, як у Часовому Яру, І якщо українські війська звідти підуть, то з цієї висоти буде чудово наступати на Костянтинівку й інші населені пункти Донеччини. Часів Яр — це дуже важлива точка.

"Захищати висоту класно, але головне запитання — ким захищати. Питання особового складу, питання поповнення — найболючіші. Це для всіх бригад, які воюють тут. Ті люди, яких присилає ТЦК, — це не те. Ми дуже сумуємо за часами, коли приходили добровольці, вмотивовані хлопці, не такі, як я, не під 50 років, а до 40, 30, 25, тобто хлопці, які, наприклад, здатні швидко пройти до позиції два кілометри, маючи на собі 30 кілограмів", — наголосив доброволець підрозділу "Грім".

На його думку, наразі в ТЦК не виконують завдань, які стоять. Вони присилають на фронт літніх людей, хворих, недостатньо підготовлених, невмотивованих. Формально в поповненні з 10 осіб лише двоє-троє можуть стати бійцями.

Нагадаємо, речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин вчора розповідав, що активні бойові дії у різних місцях навколо Часового Яру тривають цілодобово. Однак російських окупантів у самому місті немає. Українські військові контролюють ситуацію в ньому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2024 14:40