Фото: ДБР

Вимагав від військового 100 тисяч грн за "розв’язання" справи: ДБР викрило правоохоронця із Запоріжжя

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру правоохоронцю, який за начебто не притягнення до кримінальної відповідальності вимагав у військового 100 тисяч гривень.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, підозрюваний розслідував обставини дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася у Дніпровському районі Запоріжжя у квітні 2024 року. Одним з учасників аварії був військовослужбовець, який повернувся з фронту після поранення. Попри на той факт, що, за попередніми даними, військовий не був винуватцем ДТП, чоловік почав вимагати у нього гроші за не притягнення до відповідальності.

Затримання підозрюваного у хабарництві у Запоріжжі

Фото: ДБР

"Правоохоронець отримав 60 тисяч гривень, але згодом почав вимагати ще 40 тисяч гривень, за які запропонував ще й повернути вилучене авто", — додають в ДБР.

Натепер вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного та його відсторонення від служби в правоохоронних органах. Фігуранту повідомлено про підозру за вимагання та отримання неправомірної фінансової вигоди. За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Нагадаємо, що раніше працівники ДБР повідомили про підозру у незаконному збагаченні правоохоронцеві з Дніпра. Він лише за 2021-2022 роки витратив на будівництво та придбання майна понад 14 мільйонів гривень, що не підтверджується його офіційними доходами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.05.2024 01:16