Фото: ДПСУ

Винятки є: у ДПСУ пояснили, як тепер чиновники виїжджатимуть за кордон

Кабінет міністрів днями схвалив постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин. Тепер посадовці можуть перетинати державний кордон лише на підставі службового відрядження.

Як пояснив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, чиновники повинні для виїзду за межі країни за три дні до цього подавати відповідні звернення до адміністрації Державної прикордонної служби.

"Уряд визначив, що міністерства, центральні та місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, кого це стосується, повинні в триденний термін надати до адміністрації Державної прикордонної служби список тих осіб, які зазначені в постанові", — повідомив Демченко.

Він наголосив, що постановою уряду передбачені винятки для чиновників, які хочуть виїхати за межі країни.

"Це у разі, коли жінка або чоловік, який є одиноким батьком, можуть у виняткових випадках прослідувати до дітей, які перебувають за кордоном, до дітей до 18 років включно, або якщо вони супроводжують дітей за кордон. При цьому мають бути підтвердження того, з якою метою вони слідують. Ще один із винятків - це можливість лікування, проте це також має бути підтвердження від Міністерства охорони здоров’я, що таке лікування відбуватиметься за кордоном", — пояснив Демченко.

Крім цього, голова Держприкордонслужби може ухвалювати рішення щодо надання дозволу для виїзду чиновників у разі смерті їхньої близької людини за кордоном.

Нагадаємо, 26 січня з'явилася інформація, що нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко запланував у Бангкоці зустріч з українською громадою. У мережі обурилися таким рішенням, адже народні депутати та інші чиновники зможуть покидати територію країни під час воєнного стану виключно у службові відрядження.

Згодом Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції "Слуга народу", а також виключили з одноіменної партії та фракції.

Зазначимо, що нардеп був відсутній у парламенті вже 12 січня. Натомість спікер ВРУ Руслан Сефанчук заявив, що не погоджував поїздку Тищенка до Таїланду.

Також за кордоном помітили лідерку партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко

Війна, 30.01.2023 08:00