Колаж TrueUA

Вночі рашисти атакували Україну ракетами та "шахедами": як відпрацювала ППО

У ніч на 17 січня 2024 року противник завдав удару 20-ма ударними безпілотниками типу Shahed-136/131 з району Приморсько-Ахтарськ та двома зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської області у напрямку Харкова. Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з ППО Сил оборони знищено 19 "шахедів".

Про це йдеться у зведенні Повітряних сил Збройних сил України. Військові повідомили, що до відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

"Протиповітряна оборона працювала у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, областей", — додали у прес-службі Повітряних сил.

Інфографіка Повітряні сили ЗСУ

Атака "шахедами" південних областей

Раніше Сили оборони Півдня України повідомили, що у ніч на 17 січня російські терористи атакували південні регіони України ударними безпілотниками типу Shahed-131/136. Підрозділи протиповітряної оборони виконували бойові завдання протягом майже трьох годин. По одному дрону знищено на Миколаївщині та Кіровоградщині.

За даними військових, основні зусилля ворог сконцентрував на ударах по Одесі. Дрони-камікадзе заходили на критично низькій висоті з акваторії Чорного моря. На Одещині 11 "шахедів" було збито на підльоті до узбережжя, переважна більшість впали в море. Але уламками кількох збитих дронів та вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автівки містян в Приморському районі Одеси.

Нагадаємо, 16 січня ввечері російські окупанти знову атакували Харків. Унаслідок обстрілу зросла кількість постраждалих, одна людина у важкому стані.

Зазначимо, що 11 січня керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомляла, що з Ірану до Російської Федерації прибув новий вантажний борт з, ймовірно, "шахедами". Вона закликала українців звертати увагу на сигнали повітряної тривоги.

Варто відзначити, що останніми тижнями рашисти суттєво зменшили кількість обстрілів дронами. Військові вважають, що це пов'язано із погодними умовами, зокрема різким похолоданням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 08:01