Фото: Pixabay

Продаж алкоголю все більше націлюється на жінок: у ВООЗ зробили тривожну заяву

Всесвітня організація охорони здоров’я закликала уряди країн враховувати гендерні аспекти при розробці своєї рекламної політики щодо алкоголю, попереджаючи, що промисловий маркетинг все більше націлений на жінок, які піддають більшому ризику своє здоров’я, ніж чоловіки.

Про це повідомляє Reuters.

У ВООЗ наголошують, що є вагомі докази того, що чоловіки менше страждають від шкоди, пов’язаної з алкоголем, тому рекламна політика повинна враховувати гендерні особливості.

"Попри це, політика контролю над алкоголем залишається значною мірою гендерно сліпою", — йдеться в документі.

Reuters із посиланням на заяву ВООЗ інформує, що промисловість все частіше використовує гендерні підходи, щоби звернути увагу на споживачів, тому важливо йти в ногу з цією мінливою маркетинговою тактикою.

Після значних успіхів у боротьбі з впливом інших продуктів, таких як сигарети, на здоров’я населення, ВООЗ все більше звертає увагу на боротьбу зі шкодою, пов’язаною з алкоголем. Так, фахівці наголошують, що чоловіки також піддаються особливому впливу маркетингу алкоголю, пов’язаного з традиційними уявленнями про маскулінність, і більшому ризику вживання алкоголю у великих кількостях, розвитку проблем з алкоголем та агресивної чи ризикованої поведінки.

Водночас жінки зазнають більшої шкоди при менших рівнях споживання алкоголю, а тому розлади, пов’язані з вживанням цих напоїв, прогресують швидше у них. До того ж жінки зазнають більшої вторинної шкоди від вживання алкоголю партнерами, членами сім’ї чи іншими особами.

ВООЗ каже, що вживання алкоголю є причиною більш ніж 200 захворювань і травм, включно з деякими видами раку, цирозом печінки та серцево-судинними захворюваннями.

Нагадаємо, що ціни на алкоголь планують підвищити: скільки може коштувати горілка, вино та коньяк. Найбільше зростання передбачається на вина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Lifestyle, 03.04.2024 04:25