Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Вплив санкцій: російський олігарх Потанін планує перенести частину бізнесу до Китаю

"Норильський нікель" планує перенести до Китаю плавильні потужності Мідного заводу, модернізація якого ускладнилася через проблеми із західним обладнанням. Для цього уклеєно контракт з однією з китайських компаній.

Про це заявив в інтерв'ю російському "Інтерфаксу" президент "Норильського нікелю" Володимир Потанін.

Він поскаржився на великі втрати через труднощі з розрахунками, відмовами від постачань і значними знижками на їхній метал. Нібито компанія може розраховувати лише на 80% своїх доходів, які були до введення жорстких санкцій проти Росії.

Потанін розповідав, що його продукція не потрапила під санкції, проте у Європі добровільно відмовляються від співпраці з компанією "Норнікель". Варто зазначити, що Володимир Потанін є олігархом, який входить до близького оточення диктатора Володимира Путіна.

Ще рік тому Потанін заявляв, що його металургійний гігант переглядає свою стратегію та налагоджує тісніші зв'язки з такими країнами, як Китай, Туреччина та Марокко, через західні санкції щодо російської економіки.

Нещодавно журналісти агенції Reuters писали, що деякі клієнти металургійної компанії "Норнікель" у Європейському союзі відмовляються купувати продукцію, виготовлену із російських металів.

А у квітні Міністерство фінансів США у координації з Великою Британією запровадило дві нові заборони на обмеження доходів, які Росія отримує від експорту алюмінію, міді та нікелю.

Нагадаємо, декілька днів тому агенція Reuters оприлюднила інформацію, що російські та китайські фірми по-різному обходять західні санкції. Зокрема, Російська мідна компанія та її китайські партнери ухиляються від податків, торгуючи новою мідною катанкою, замаскованою під брухт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.04.2024 21:43