Скріншот з відео

"Всі російські військові злочинці будуть покарані": Буданов прокоментував удари по "вагнерівцях" у Судані

Начальник головного управління розвідки України Кирило Буданов відреагував на чутки про ймовірну причетність українських спецслужб до атак на бойовиків "Вагнера" у Судані. Головний військовий розвідник наголосив, що усі воєнні злочинці, які воювали в Україні, будуть покарані.

Заяву Кирила Буданова цитує "Голос Америки".

Глава ГУР зазначив, що підрозділи ПВК "Вагнера" брали участь і в організації, і в перевороті в Судані. Він також нагадав, що ще рік тому говорив, що всі російські військові злочинці, які воювали, воюють або планують воювати проти України, будуть покарані в будь-якій точці земної кулі.

"Щодо підтвердження чи спростування інформації в повідомленнях CNN, — тут без коментарів, мені нічого сказати. Нехай кожен знаходить відповіді сам. Ситуація, яка сталася в Судані, гадаю, усім чудово відома. Наприкінці весни там стався черговий заколот, який повністю підтримувала російська сторона. Підрозділи ПВК "Вагнера" брали участь і в організації, і безпосередньо в самому перевороті. Це все, що можу вам сказати. Це наші вороги, і ми будемо діяти в будь-якій точці земної кулі", — сказав глава української розвідки.

Про що йдеться в статті CNN

Журналісти опублікували розслідування в якому допустили, що за серією ударів безпілотників і наземною операцією, спрямованою проти бойовиків, яких підтримує ПВК "Вагнера" в Судані, ймовірно, можуть стояти українські спецслужби.

Видання послалося на неназване джерело в українських військових колах, яке нібито розповіло, що ударів завдали лише через два дні після того, як ПВК "Вагнера" сприяв доставленню великого конвою зброї до Судану.

Іноземне видання також пише, що відбулося шість атак безпілотників на пікапи, що проїжджали мостом Шамбат. При цьому вісім інших ударів спрямували на припарковані транспортні засоби, будівлі та озброєних людей в Омдурмані та західному передмісті Омбада. Операція передбачала серію нападів на воєнізоване угруповання Сили швидкої підтримки (RSF), яке, як вважають, отримує допомогу від "Вагнера" в боротьбі проти суданської армії за контроль над країною.

Разом із тим високопоставлений військовий Судану сказав CNN, що йому "нічого не відомо про українську операцію", і він не вірить, що це може бути правдою. Водночас журналісти CNN звертають увагу, що відео, які їм вдалося отримати, зняті FPV-дронами DJI MAVIC 3, які використовують, зокрема, українські військові у війні проти РФ. Там також зазначають, що на одному із записів на моніторі контролера БпЛА помічений поряд з англомовним написом "STOP" україномовний "Зупинити".

Нагадаємо, у Головному управлінні розвідки констатували, що Росія послаблює свій вплив скрізь у світі та втрачає все те, що завойовувала та накопичувала поколіннями ще з часів СРСР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

 

Війна, 24.09.2023 07:40