Фото: ДБР

Втік зі служби та вихвалявся цим у відео перед побратимами: на Івано-Франківщині затримали дезертира

На Івано-Франківщині правоохоронці затримали військовослужбовця, який вихвалявся перед побратимами у відео, що не повернеться на службу та підбурював до втечі інших військових. Дезертирові загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали та повідомили про підозру військовослужбовцю, який вихвалявся, що не повернеться на службу та підбурював до втечі інших військових", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що чоловік проходив службу в одній з військових частин, яка наразі розміщена на Півдні України. Він отримав щорічну відпустку та поїхав додому в Івано-Франківську область. Звідти військовослужбовець почав повідомляти через месенджери, що не збирається повертатися на службу і навіть заспівав на відео одну з пісень про ухилянтів, які поширює ворожа пропаганда. Це відео фігурант надіслав побратимам на фронт.

Правоохоронці розшукали та затримали чоловіка. Йому повідомлено про підозру у дезертирстві. За скоєний вчинок ухилянтові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Наразі суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у Житомирській області чоловік отримав штраф за те, що проігнорував повістку та не явився до ТЦК для взяття на військовий облік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 14:58