Фото: сайт "Полісся"

Як футбольне "Полісся" торік виїжджало за кордон: відповідь Мінспорту

Футбольний клуб "Полісся" не звертався у Міністерство молоді та спорту України щодо можливості виїзду на тренувальні збори до Туреччини. На той час команда виступала у Першій лізі України.

Про це повідомляє "Трибуна".

У Мінмолодьспорту відповіли, що не в курсі, як рік тому "Полісся" виїжджало до Туреччини. Там додали, що запит від клубу не надходив. Водночас клуби Першої ліги в цьому році Міністерство за кордон не випускає.

Виїзд "Полісся": що кажуть у Мінспорті

"Футбольний клуб Першої ліги Полісся Житомир у сезоні 2022/2023 років не звертався до Мінмолодьспорту з клопотанням про надання дозволу на перетин державного кордону України спортсменам та тренерському складу команди для участі у навчально-тренувальному зборі на території Турецької Республіки", — йдеться в офіційній заяві відомства.

Цікаво, що цього сезону Мінмолодьспорту заборонило львівським "Карпатам" виїхати на збори до Іспанії, оскільки виїжджати за кордон мають право лише команди елітних дивізіонів.

Реакція "Полісся" на інцидент

Олександр Денисов, який є директором медіа, маркетингу та спонсорства "Полісся", відповів на запит Tribuna.com щодо виїзду клубу за кордон у 2023 році.

"Я не працював рік тому в клубі. Як мені сказали, команда виїхала відповідно до всіх норм законодавства. Я в той момент, до речі, робив благодійний турнір Winter Cup, який допомогло провести "Полісся", і завдяки спільним зусиллям і президенту клуба зібрали півтора мільйона на мавіки", — заявив Денисов.

Нагадаємо, Міністерство молоді та спорту оновило список українських спортсменів, які не повернулися з-за кордону, виїхавши за межі України за спеціальним дозволом. До списку увійшли провідні шахісти, а також футболісти. Згодом скандальний список був видалений.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 03.02.2024 00:25