Фото: ТСН

Українці можуть самостійно перевірити інформацію щодо сплати добровільних пенсійних внесків: як це зробити

Українці можуть самостійно перевірити інформацію про сплату добровільних пенсійних внесків. Пенсійний фонд України опублікував покрокову інструкцію, як це зробити.

Про це повідомила прес-служба ПФУ.

Якщо добровільні внески сплачено за себе, то побачити це можна якщо:

  • Зайти в свій особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/).
  • У розділі "Комунікації з ПФУ" (на панелі зліва) обрати опцію "Запит на отримання електронних документів".

ПФУ

  • У вікні, що відкриється, в полі "Тип звернення" з випадаючого списку обрати опцію "Довідка ОК-5".

ПФУ

  • Дати згоду на передачу та обробку своїх персональних даних та відправити запит до ПФУ.

ПФУ

  • Щоб ознайомитися з результатами розгляду запиту, в боковому меню слід обрати категорію "Мої звернення" та розгорнути поле з повідомленням про сформовану довідку ОК-5.

ПФУ

  • Завантажити сформований документ.

ПФУ

  • На останній сторінці довідки ОК-5 в розділі "Звітний рік: 2023 рік" відображено заробітну плату для пенсії, розрахованої з добровільно сплаченого внеску, та кількість днів набутого страхового стажу.

ПФУ

Скріншот: ПФУ

Нагадаємо, раніше у ПФУ повідомляли, що українські пенсіонери, які досягли 70-річного віку, крім пенсії, отримують ще й доплати. Нарахування у розмірі 300 гривень здійснюються щомісяця, перед початком складання виплатних відомостей. Водночас не всі українці отримують ці виплати у повному обсязі. Як пояснили у Пенсійному фонді, все тому, що деякі пенсіонери досягають відповідного віку протягом місяця. Таким особам надбавка виплачується пропорційно, а наступного місяця — повністю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.10.2023 03:30