Фото: hvylya.net / ілюстративне

Як прикордонники спалили російський танк на околицях Бахмута (відео)

Українські військові ведуть важкі бої в районі міста Бахмут, що на Донеччині. Попри усі перешкоди, нашим воїнам вдається просуватись уперед та знищувати ворожу техніку.

Кадри зі знищенням російського танку опублікувла у Telegram Державна прикордонна служба України.

"На Бахмутському напрямку триває утилізація танків.ру", — написали прикордонники.

За даними військових, цього разу вдалося знищити російський танк Т-72.

Ситуація на фронті

Авіація Сил оборони протягом 30 серпня завдала десять ударів по районах зосередження особового складу та чотири — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління та станцію РЕБ противника.

Минулої доби Російська Федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши ракети повітряного базування та іранські ударні дрони Shahed-136/131. В результаті успішної бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил у взаємодії із ППО Сил оборони України було знищено 28 крилатих ракет та 15 ударних БпЛА.

Протягом минулої доби ворог завдав 31 ракетний та 66 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Також відбулось понад 40 бойових зіткнень. На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки. На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Кліщіївки та Курдюмівки. 

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. На Шахтарському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Старомайорського Донецької області. 

На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Вербового Запорізької області. Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Нагадаємо, українські військові мають труднощі через великі мінні поля, а також через степову місцевість, яка заважає рухатись вперед.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 18:57