Валерій Залужний і Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента

Якби Зеленський і Залужний вийшли в другий тур президентських виборів: ЗМІ здивували результатами соцопитувань

Якби в другий тур президентських виборів в Україні вийшли Володимир Зеленський і Валерій Залужний, то результати були би майже однаковими. За Зеленського — приблизно 42%, за Залужного — 40%.

Таку інформацію оприлюднила "Українська правда" результатами неопублікованого соціологічного опитування групи "Рейтинг".

Журналісти нагадали, що декілька днів тому один із близьких до Офісу президента Telegram-каналів показав президентські політичні рейтинги, в яких Зеленський у першому турі отримує близько 47% голосів серед тих, хто визначився.

Інфографіка: група "Рейтинг"

Інфографіка: група "Рейтинг"

Своєю чергою, "Українська правда" отримала можливість ознайомитися з повними даними того дослідження, яке провела, але не опублікувала група "Рейтинг".

За його результатами, якщо чинний президент виходить у другий тур із генералом Залужним, то цей другий тур Зеленський може не виграти.

Інфографіка: "Українська правда"

Інфографіка: "Українська правда"

Автори дослідження наголосили також, що наразі інших конкурентів у Володимира Зеленського немає.

Дослідження проводили 3-7 листопада 2023 року. Опитали 2 000 респондентів (1 000 методом особистого інтерв'ю і 1 000 зо допомогою телефона). Помилка репрезентативності — не більше 2,2%.

Нагадаємо, що, за інформацією анонімних джерел "Української правди", верховний головнокомандувач Володимир Зеленський контактує з деякими командувачами Збройних сил України в обхід головкома Валерія Залужного. Це заважає йому командувати всією армією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.12.2023 16:16