Фото ілюстративне зі соцмереж

Які міністерства планують скоротити в українському уряді: у "Слузі народу" називають два відомства

Міністерство культури й інформаційної політики та Міністерство молоді та спорту можуть потрапити під скорочення в Кабміні. Однак це питання ще не дуже активно обговорюються серед нардепів.

Про це повідомило hromadske з посиланням на власне джерело у фракції "Слуга народу".

Пояснюючи можливе скорочення цих двох міністерств джерело звернуло увагу на такий нюанс: не дивно, що саме ці відомства не мають очільників. Також співрозмовник журналістів додав, що Мінагрополітики можуть об’єднати з Мінекономіки.

Тим часом джерело hromadske у фракції "Голос" вважає, що не буде жодного скорочення. А співрозмовник з "Європейської Солідарності" зазначив, що це питання ще не обговорюється серед депутатів.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на прес-конференції заявив, що кількість міністерств в українському уряді хочуть скоротити на третину.

"Хочемо скоротити кількість міністерств на третину, скоротити кількість державних службовців. Ми вже розпочали це робити. І цього року скорочено 20 тисяч державних вакансій", — сказав прем'єр.

Він повідомив, що в уряді вже працюють над створенням "потужного центру уряду". Там має зосередитися всі допоміжні адміністративні функції — відповідна юридична підтримка, робота Кабміну в кадровій, бухгалтерсько-фінансовій сфері.

Шмигаль пояснив, що міністерства мають мати невелику кількість дуже якісних, кваліфікованих спеціалістів, які формуватимуть державну політику. А центр уряду має якісно та швидко готувати документи, необхідні для міністерства.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції також заявив, що 2023 року показник валового внутрішнього продукту в Україні зріс на 5,6%. 2024 року уряд розраховує на 5% зростання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2024 22:34