Фото: prostir.ua

Які обмеження можуть увійти у 12-й пакет санкцій ЄС проти Росії: у Зеленського розкрили деталі

Лідери країн Європейського Союзу погодили 12-й пакет санкцій проти Росії. Зокрема, він може зачепити алмазну галузь країни-агресорки.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Лідери країн ЄС погодили 12-й пакет санкцій проти Росії. Він може стосуватися експорту зварювальних апаратів, хімікатів, оборонних технологій і ліцензування програмного забезпечення. Дуже важливо, що планується запровадити ембарго на російські алмази", — написав Єрмак.

За словами очільник Офісу президента, що є сподівання, що офіційно новий пакет санкцій мають ухвалити вже найближчими днями.

"Група Макфола-Єрмака активно працює з нашими партнерами і низка пропозицій увійде в цей пакет", — відзначив посадовець.

Нагадаємо, раніше група країн ЄС виступила за послаблення запропонованих заходів щодо боротьби з обходом санкцій проти Росії через треті країни. Зокрема, Європейська комісія запропонувала заборонити імпортерам перепродавати напівпровідники, які використовуються у РФ для виробництва зброї. Також пропонується внесення певної суми на спеціальний депозитний рахунок для дотримання цих вимог. Проте дипломатичні представники групи країн-членів ЄС не сприйняли такі ініціативи позитивно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.12.2023 09:35