Фото: Укртрансбезпека / facebook

Які товари мають пріоритет при перетині кордону: уряд оновив перелік в "єЧерга"

Уряд оновив перелік товарів в електронній системі "єЧерга", які мають пріоритет при перетині кордону або потребують особливого режиму зберігання. Тепер до переліку товарів з пріоритетним перетином кордону включено компоненти крові та лікарські засоби.

Про це йдеться у повідомлення прес-служби "Укртрансбезпеки", розміщеному у Telegram-каналі.

"За дорученням Міністерства відновлення розробники проекту "єЧерга" внесли до системи оновлений перелік товарів, які мають пріоритет при перетині кордону або потребують особливого режиму зберігання У переліку кодів УКТЗЕД з'явились компоненти крові та лікарські засоби", — йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення міститься у Постанові Кабінету міністрів України від 2 лютого 2024 року №113. Зазначається, що для включення в перелік коду Українського класифікатора товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД) необхідно звернутись до профільної асоціації виробників таких товарів. Профільна асоціація передає таку інформацію вищому органу виконавчої влади, який формує та реалізує державну політику у відповідній сфері. За ініціативою такого органу Урядом може бути ухвалене рішення про розширення переліку кодів товарів, які включені до переліку.

Додамо, що 8 травня 2023 року на 16 пунктах пропуску стартувала послуга запису до електронної черги для перетину кордону водіями вантажівок.

Крім того, 1 серпня електронна черга для регулярних автобусних рейсів запрацювала на кордоні з Польщею, а саме у пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ". 

Нагадаємо, з 12 лютого з 12:00 послуга електронної черги для перетину кордону автобусним сполученням стала доступною на всіх пунктах пропуску з країнами Європейського Союзу та Молдовою. Наразі йдеться виключно про реєстрацію в системі для перетину кордону за принципом "реєструйся та їдь". Варто зауважити, що "єЧерга" для автобусів діє вже на восьми пунктах пропуску з серпня минулого року. Відсьогодні до цього переліку додані ще 21 пункти пропуску.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.02.2024 16:07