Фото: Міненерго

Яких збитків енергетиці завдали останні масовані атаки РФ: заява Галущенка

На сьогодні ситуація в енергосистемі досить складна. Після хвилі масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури завдано чимало збитків.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

"На сьогодні йдеться про суми збитків на понад мільярд доларів. Але атаки продовжуються, і очевидно, що збитки будуть зростати", — зазначив він. 

За словами посадовця, найбільше від ворожих атак постраждали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії. Водночас тривають щоденні атаки на різні види енергооб’єктів дронами, балістикою або артилерією. 
 
"Система на сьогодні стабільна, але ситуація досить складна", — зазначив міністр.

Галущенко додав, що наразі завдяки сприятливим погодним умовам енергосистему вдається балансувати. Проте у деяких регіонах, зокрема в Харкові, все ж діють обмеження електропостачання. Для проведення відновлювальних і ремонтних робіт, а також нарощування потужностей маневрової генерації залучається допомога міжнародних партнерів.   

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні підвищення вартості комунальних послуг у травні не очікується. Зокрема, ціни на газ, електроенергію та гарячу воду до закінчення весни залишаться без змін. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.05.2024 12:20