Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Який населений пункт хочуть захопити окупанти на Запоріжжі: заява військових

Російські загарбники намагаються окупувати село Роботине Запорізької області. Проте всі спроби ворога прорватися до цього населеного пункту зазнають невдачі. 

Про це повідомила начальниця прес-служби бригади "Спартан" Анастасія Кіріченко, пише "24 канал".

Вона наголосила, що упродовж доби на Оріхівському напрямку росіяни за підтримки авіації здійснили дві атаки на позиції наших військових в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

Окупанти продовжують нарощувати кількість авіаударів по населених пунктах саме з цивільним населенням.

"Ворог усіма силами та засобами намагається відновити втрачені позиції, захопити Роботине. Намагаються прорвати цей напрямок оборони у тому числі із застосуванням броньованої техніки. Нашим військам дійсно важко", — йдеться у заяві Кіріченко.

Також, за словами речниці, з напрямку населеного пункту Новопрокопівка Росія використовує звичну тактику вже малих груп та інтенсивні штурмові навали з залученням БМП, БТР і це здебільшого саме нічні атаки або під ранок. Водночас Кіріченко зауважила, що ворожі штурмові групи максимально близько намагаються під'їхати до позицій Сил оборони саме на техніці.

Раніше керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що у районі населеного пункту Роботине окупанти перемикнулися на авіацію, тиснуть на позиції наших захисників керованими авіабомбами та ракетами. Водночас загарбники знизили темпи наступу на суходолі.

Нагадаємо, 6 квітня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. Противник, використовуючи перевагу в повітрі, ракетах і артилерійських боєприпасах, намагається вийти на адміністративний кордон Донецької області. Однак, попри різні чутки, Часів Яр перебуває під контролем України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2024 12:39