Фото: Ілля Євлаш. Джерело – detector.media

Якими ракетами рашисти вночі атакували Одесу: заява Повітряних сил

У вівторок ввечері, 30 квітня, російські загарбники вдарили балістичними ракетами по Одесі. Вороги атакували густонаселені райони міста трьома балістичними ракетами "Іскандер-М". 

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш. Він наголосив, російська армія обрала зараз за ключову ціль Одесу. 

"Раніше він бив і продовжує бити в тому числі по Харкову. Зараз він атакував трьома балістичними ракетами "Іскандер-М" густонаселені райони Одеси. Внаслідок чого є загиблі та постраждалі люди", — сказав Євлаш.

Окупанти обстріляли Одесу 30 квітня: що відомо

Російські окупанти ввечері 30 квітня вгатили балістичними ракетами по Одесі. Інформація про вибухи у місті з'явилася близько 23:30. Водночас за декілька хвилин до цього у Повітряних силах Збройних сил України попереджали про загрозу застосування противником балістичного озброєння з Півдня. Пізніше військові попередили про ще один пуск ракет в бік Одеси.

Місцева влада заявляла про трьох загиблих та стільки ж поранених. Очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що постраждалим надається вся необхідна медична допомога.

Також, за інформацією голови ОВА, у місті є пошкодження цивільної інфраструктури. Кіпер закликав мешканців оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Раніше міський голова Одеси Геннадій Труханов показав наслідки ворожої атаки на Одесу. В результаті російського обстрілу постраждали житлові будинки, вибито вікна та двері.

Нагадаємо, 29 квітня близько 18:29 окупанти вдарили по Одесі балістичною ракетою. Через ворожий обстріл загинули п'ятеро людей та собака. До того ж ще понад 30 людей отримали поранення. Серед них двоє дітей та вагітна жінка.

До того ж внаслідок ворожої атаки по Одесі поранення отримав народний депутат України III—VIII скликань та ректор Національного університету "Одеська юридична академія" Сергій Ківалов, а також загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету з питань навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності Борис Володимирович Васильєв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2024 09:52