Фото: соцмережі

Євросоюз готує ембарго проти російського алюмінію: Politico розкрило деталі 13-го пакету санкцій проти РФ

Європейський Союз у межах 13-го пакета санкцій проти Російської Федерації планує запровадити ембарго на постачання російського алюмінію.

Про це пише Politico з посиланням на дипломатів Євросоюзу. Видання зазначає, що запровадження санкцій щодо російського алюмінію є ще одним способом накласти обмеження на енергетичну галузь Росії.

"Процес виплавки алюмінію вимагає величезних витрат електроенергії, а ціни на енергію складають до 40% виробничих витрат. Таким чином, санкції проти російського алюмінію є ще варіантом санкцій щодо російської енергетики", — йдеться у повідомленні.

Один з дипломатів повідомив виданню, що країни ЄС незабаром почнуть обговорювати "додаткові елементи, які загалом стануть пропозицією повної заборони". За його словами, Євросоюз планує розглянути ембарго ще на низку товарів, але переговори з цього приводу поки що на ранній стадії.

За даними Politico, в рамках 13-го пакету санкцій Євросоюз планує зосередити свою увагу не на російському експорті, а на російському імпорті. Зазначається, що лідери ЄС сподіваються узгодити пакет санкцій до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Ми вважаємо, що було б гарною ідеєю отримати пакет напередодні другої річниці війни", — цитує видання одного з дипломатів ЄС.

Нагадаємо, з 1 січня набула чинності заборона на торгівлю алмазами, що походять з Росії. Відповідне рішення було ухвалене в межах 12-го пакету санкцій Євросоюзу проти країни-агресора. Заходи передбачають заборону на прямий або непрямий імпорт, купівлю або передання діамантів із Росії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.01.2024 16:10