Віктор Медведчук. Джерело: Forbes.ua

Євросоюз готує санкції на медіаплатформу, яку пов’язують із Медведчуком

Медіаресурс Voice of Europe викрили у причетності до спроби російського втручання у вибори до Європарламенту. Тож тепер ЄС накладе санкції на цю медіаплатформу. Її пов'язують із Віктором Медведчуком.

Про це повідомило чеське видання Seznam Zpravy із посиланням на заяву віце-президентки Європейської комісії Вери Юрови.

За його словами, обмеження щодо Voice of Europe увійдуть до 14-го пакета європейських санкцій проти Росії, над якими вже ведеться робота у Євросоюзі.

Також до санкційного списку можуть потрапити Віктор Медведчук і його соратник Артем Марчевський, який і є керівником Voice of Europe. З такою пропозицією виступає Чехія.

Як зазначила Юрова, вона поки що не знає, чи потраплять Медведчук і Марчевський під санкції, але Voice of Europe однозначно буде в 14 санкційному пакеті.

Як відомо, наприкінці березня Чехія викрила російську мережу, яка за допомогою медіаплатформи Voice of Europe намагалася вплинути на результати майбутніх виборів до Європейського парламенту. Через Voice of Europe агентура підкуповувала проросійських європолітиків, а також поширювала проросійські наративи для дискредитації України та її прихильників в Європі.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку. Щоправда, він із 2022 року фізично перебуває в Празі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.05.2024 17:56