Фото: Flickr

"Загони Путіна" в Україні: окупанти використовують пенсіонерів для агітації за російського диктатора

Українських пенсіонерів на тимчасово окупованих територіях залучають до агітації за російського диктатора Володимира Путіна. Пропагандисти з країни-агресора діють за зразком "загонів Путіна" у Російській Федерації, які складаються з пенсіонерок та володіють хорошими комунікаційними навичками.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Джерело запевняє, що перший такий осередок, який вони назвали "Совет ветеранов", був створений у тимчасово окупованому Енергодарі. Першочергово пенсіонери будуть на камеру розповідати у місцевих медіа наскільки погано їм жилось при Україні.

Дані особи також здійснюватимуть агітацію за чинного російського диктатора Володимира Путіна, що пов'язано із запланованими у РФ на березень псевдовиборами президента. За даними Нацспротиву, за участь у таких пропагандистських гуртках, пенсіонерам видаватимуть додаткові продуктові набори та ліки.

Джерело нагадує, що свідома участь у пропагандистських організаціях, сприяння та виправдовування окупації України злочин який передбачає кримінальну відповідальність.

"Саме тому нагадуємо, що дуже важливо аби злочини таких осіб були зафіксовані й вони понесли за це відповідальність. Повідомляйте про подібні випадки на наш "Спротив.Бот", — додали в ЦНС.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав не визнавати результатів майбутніх виборів президента Російської Федерації. Глава держави ставить під сумнів демократичність голосування в Росії, яке заплановане на березень 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.01.2024 23:11