Фото: Офіс президента

Заколот "вагнерівців" у Росії було узгоджено з Путіним, — Данілов

Заколот найманців ПВК "Вагнера" на чолі з Євгеном Пригожиним у Росії був заздалегідь узгоджений з диктатором Володимиром Путіним. Для цього також залучили генералів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

"Сьогодні вже можна сказати, що це була спецоперація, яка була погоджена з Путіним для виявлення тих генералів, які були не зовсім налаштовані стосовно Путіна і до його оточення", — заявив Данілов.

Він додав, що нині вже є розуміння того, скільки генералів було задіяно у підготовці заколоту. Данілов заявив, що наразі частина з них перебуває за ґратами та відсторонена від своїх обов'язків.

"І ми вважаємо, що це буде вже восени-взимку цього року, тому що кількість людей, які вже розуміють, куди їх завів Путін, з кожним днем стає все більше і більше", — наголосив він.

Секретар РНБО вважає, що найближчим часом "розбіжності" у Росії будуть набирати обертів.

Нагадаємо, раніше Данілов спрогнозував ще один заколот у Росії із "походом на Москву". На його думку, російська влада у Кремлі вже повинна готуватися до цього.

Водночас в українській розвідці заявили, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стане інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.08.2023 00:09