Рустем Умєров і Валерій Залужний. Джерело: Facebook головнокомандувача ЗСУ

Залужний і Умєров відвідали засідання комітету Верховної Ради, де розглядали законопроект щодо мобілізації

У четвер, 4 січня, народні депутати на засіданні профільного комітету Верховної Ради розглядали законопроект про мобілізацію. У його роботі також брали участь головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і міністр оборони Рустем Умєров.

Про це повідомив "РБК-Україна" з посиланням на секретаря комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Романа Костенка.

Крім Залужного й Умєрова, на засіданні були присутні начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала й інші представники Міноборони та члени Кабміну, які теж мають стосунок до змін у цьому документі.

"Сьогодні та ще протягом наступних двох днів ми працюватимемо з ними й обговорюватимемо доцільність чи недоцільність тих чи інших норм. Ми постатейно проходимо весь текст. Дискусії точаться майже щодо всіх позицій проекту", — сказав Костенко.

Депутат додав, що комітет також надав їм свої рекомендації, вказав на недоліки чи технічні помилки, але поки що ніхто не вносить у цей документ зміни.

Костенко уточнив, що станом на зараз відсутнє рішення щодо подальшого шляху законопроекту — чи будуть його виносити в такому самому вигляді на перше читання, чи його повернуть на доопрацювання, чи його доопрацюють до другого читання в комітеті.

"Моя позиція полягає в тому, що за необхідності доопрацювання це має зробити уряд", — додав він.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк 30 грудня заявив, що на розгляд Верховної Ради законопроект про мобілізацію винесуть лише після обговорення та внесення відповідних змін. У нинішньому вигляді він не має шансів набрати необхідну кількість голосів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 18:59