Валерій Залужний. Джерело: Офіс президента України

Залужний назвав один важливий аспект, який треба зробити щодо мобілізації в Україні (відео)

Оцінювати проект рекрутингу занадто рано. Для української армії важливіше, щоби мобілізацію повернули в ті рамки, які працювали раніше.

Таку заяву зробив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час розмови з журналістами.

"Рекрутинг оцінювати трохи зарано, а що стосується питань мобілізації, то її не те, що треба підсилювати, а просто повернути ті рамки, які працювали раніше. Бо зараз це проблема тих хлопців, які воюють на передньому краї, їх має хтось замінювати, їм має хтось допомагати", — зазначив він.

Головнокомандувач додав, що іноді вони залишаються сам на сам, а це зовсім неправильно в теперішніх умовах.

"Просто треба повернутися на ті рамки, на яких ми та вони були, на яких вони працювали раніше", — наголосив Залужний.

На уточнювальне питання, чи звільнення обласних військкомів сильно вплинуло на ефективність мобілізації, він відповів:

"Це були професіонали, вони знали, як це робити, а їх немає зараз".

Раніше Міністерство оборони України запустило програму рекрутингу до Збройних сил України. Вона передбачає, що кожен охочий українець може обрати той підрозділ і вакансію, де хоче служити. Загалом процес схожий із працевлаштуванням.

Однак учора керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Україні потрібна мобілізація, оскільки жоден рекрутинг не зможе перекрити необхідну кількість особового складу та чисельність Сил оборони, щоби відбити повномасштабну агресію Росії.

Нагадаємо, що українська влада вже анонсувала великий законопроект про мобілізацію, який Верховна Рада може ухвалити до кінця року. Депутати зараз напрацьовують цей документ. Він регламентуватиме норми мобілізації, а також рекрутинг, проходження служби й інші пов’язані з цим моменти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 14:38