Валерій Залужний. Джерело: Facebook

Залужний офіційно підтвердив знищення російського літака А-50 й командного пункту управління Іл-22

Над Азовським морем Збройні сили України знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.

Цю інформацію офіційно підтвердив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у Telegram-каналі.

"Воїни Повітряних сил Збройних сил України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22. Дякую Повітряним силам за чудово сплановану та проведену операцію в Приазов’ї!"  написав Залужний.

Відповідне відео знищення російських літаків він опублікував у своєму Telegram-каналі.

Збиття російських літаків: що відомо

Напередодні ЗМІ з посиланням на джерела у Силах оборони повідомили, що ЗСУ збили над акваторією Азовського моря російський літак А-50 і підбили Іл-22. 

Вранці 15 січня командувач Повітряних сил Микола Олещук натякнув на знищення літаків РФ, назвавши цю операцію помстою окупантам за ракетний удар по Дніпру 14 січня 2023 року.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний разом із начальником Генерального штабу Сергієм Шапталою кілька днів працювали в зонах відповідальності оперативно-стратегічних угруповань військ "Таврія" та "Одеса". За словами Залужного, вони провели плідну роботу із командувачами напрямків і командирами бригад, які виконують завдання на Донеччині, Херсонщині та Запоріжжі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.01.2024 11:51