Валерій Залужний. Джерело: Генштаб ЗСУ

Залужний пояснив, чому можна відпускати строковиків із фронту

Ще влітку командування було неготове звільнити строковиків. Але нове рішення — це пропозиція, яка надійшла від Генштабу до Міноборони наприкінці листопада.

Про це розповів головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час прес-конференції у вівторок, 26 грудня.

"Нині строковики не потрібні. Наша чітка позиція — їх звільняти, щоби вони йшли відпочивати. А щодо їх долі — ми підтримуємо пропозицію, яка викладена у законопроекті", — зазначив він.

Як відомо, 24 листопада під час Ставки верховного головнокомандувача учасники обговорювали питання демобілізації українських військовослужбовців строкової служби, термін служби яких уже закінчився. Таких військових вирішили незабаром демобілізувати.

"Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то президент попросив, і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться, і ми розуміємо, скільки їх", — розповідав тоді секретар РНБО Олексій Данілов.

Він зазначав, що строковики, у яких закінчився термін служби, але які бажають залишитися, зможуть зробити це, уклавши контракт. Інших же демобілізують.

Нагадаємо, раніше сьогодні Залужний заявив, що військове командування не робило запиту щодо певної кількості мобілізованих. Водночас цифра у 450-500 тисяч мобілізованих, яка раніше озвучувалася, враховує формування поточного докомплектування, формування нових військових частин, а також прогнозування втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 17:05