Валерій Залужний. Джерело: Генштаб ЗСУ

Залужний пояснив, чому не можна проводити ротацію на фронті кожні півроку

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний виступив проти проведення ротації на фронті кожних шість місяців. За його словами, для цього необхідно збільшити боєкомплект військових удвічі.

Таку думку висловив генерал під час прес-конференції у вівторок, 26 грудня.

"Повторюсь, що ситуація на фронті все ж передусім залежить від дій противника. Я не можу прогнозувати, чи буде це шість місяців, п'ять місяців, три місяці. Ситуація буває абсолютно різною, повірте мені. Знову ж таки, якщо люди пропонують шість місяців проводити ротацію, вони мають розуміти тоді, що бойовий комплект військ потрібно збільшувати приблизно хоча б у два рази. І якраз на виході буде сума, необхідна для того, щоб через пів року замінити цих людей на бойових позиціях", — пояснив він.

При цьому Залужний наголосив, що військові мають відпочивати.

"Я вимагаю від командирів на місцях, щоб вони робили все можливе і неможливе для того, щоб здійснювати ротацію у межах підрозділів та у межах військових частин", — додав генерал.

Нагадаємо, раніше Залужний заявив, що військове командування не втручатиметься у питання, хто може мати відстрочку від мобілізації для захисту України у війні з Російською Федерацією. Цим мають займатися органи виконавчої влади, які визначатимуть, кого призивати або не призивати до війська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 17:24