Фото: Офіс президента

Залужний представив Зеленському план дій на 2024 рік

Під час вечірнього відеозвернення президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна буде боротись за свій вплив у 2024 році. Також Генштаб представив план дій на наступний рік.

Текст звернення з'явився у Telegram президента.

"Ставка — особлива, підсумкова за рік. І про рік наступний. Те, що було зроблено цьогоріч. І те, що буде потрібно зробити наступного року. Була доповідь Головкома, Генштабу. Також представлений план наших дій на 24-й", — сказав президент.

Зеленський повідомив, що була доповідь розвідки — ГУР та зовнішньої розвідки. 

"Про те, до чого окупанти готуються. Та загалом про ситуацію — про загальні військово-політичні очікування та можливі події у світі", — наголосив глава держави.

Президент зауважив, що попри все, що буде відбуватись в інших країнах, попри будь-які політичні зміни та настрої, нам потрібен достатній потенціал, щоб робити своє. 

"Щоб досягти своїх цілей. Зрозуміло, що наступний рік стане часом багатьох рішень — глобальних рішень. І Україні потрібно уміти вплинути на них — уміти досягти своїх цілей. Будемо боротись за наш вплив, за справедливість для України, і я вдячний усім лідерам, які допомагають, які з нами від 24 лютого і будуть з нами у 24-му році", — додав Зеленський.

Нагадаємо, колишній офіцер управління військової розвідки США по російському напрямку Ребекка Коффлер зробила прогнози щодо війни в Україні у 2024 році. На її думку, конфлікт триватиме до тих пір, поки не досягне порогу, коли рівень виснаження української живої сили стане неприйнятним для її громадян — ймовірно, влітку, на початку осені — або поки уряд США не припинить відправляти Києву зброю і гроші.

Своєю чергою міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що союзники можуть створити такі умови для України, що в Києва не буде іншого варіанту, крім переговорів із Російською Федерацією. За його словами, Захід не забезпечує належним чином українську армію зброєю та боєприпасами, необхідними для перемоги у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.12.2023 22:47